Comunicat del grup impulsor de Junts per Catalunya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Davant la decisió de la Fiscalia de l’Estat que ha comportat la suspensió del tercer grau a les preses i presos polítics en una nova vulneració dels seus drets, el grup impulsor de Junts per Catalunya vol manifestar:

1- Tot el suport a les preses i presos polítics, així com a les seves famílies, davant l’atac de venjança de l’Estat espanyol.

2- Amb aquesta aplicació del règim penitenciari, el sistema judicial espanyol s’allunya cada cop més dels sistemes propis de les democràcies plenes i consolidades.

3- El govern de Pedro Sánchez i de Pablo Iglesias no ha mostrat cap voluntat política de resoldre el conflicte polític. Catalunya disposa avui de menys competències i de menys recursos, fruit de decisions polítiques unilaterals del Govern espanyol.

4- La taula de diàleg amb l’Estat espanyol no ha comportat ni un sol avenç en la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat i ni tan sols ha servit per frenar la seva deriva repressora contra el conjunt de l’independentisme.

5- El principi de realitat evidencia que les garanties i mediadors exigits per Junts per Catalunya són imprescindibles en qualsevol espai de diàleg i negociació amb l’Estat espanyol. Altrament, no són possibles ni avenços ni compliment d’acords.

6- L’independentisme en el seu conjunt ha d’extreure conclusions i ha d’actuar en conseqüència. El diàleg i la negociació amb l’Estat espanyol s’ha de basar en una estratègia unitària i compartida que enforteixi la nostra posició i ens permeti avançar.

7- S’obre una oportunitat per refer unitat i replantejar estratègies. Per això, des de Junts per Catalunya, apel·lem als principals actors independentistes a reunir-nos i retornar a la unitat estratègica.

8- Ens emplacem conjuntament, al costat de la resta d’actors polítics i socials del moviment independentista, a preparar l’estratègia que permeti superar la dinàmica repressora i reprengui el camí d’esperança i de futur que ens mereixem i a què tenim dret.

Barcelona, 29 de juliol de 2020