Congrés

Reprodueix vídeo

Informació del Congrés

Salutacions internacionals

És el màxim dirigent del nou moviment sobiranista quebequès que va aconseguir un gran èxit electoral a les eleccions federals canadenques de la tardor del 2019. El moviment quebequès retorna amb força després d’haver promogut els dos referèndums d’autodeterminació del Quebec dels anys 1980 i 1995. L’Assemblea Nacional del Quebec va votar per unanimitat l’octubre de 2018 una moció a favor de l’alliberament dels presos polítics i exiliats catalans i a favor d’una solució política per a Catalunya.

Yves-François Blanchet

QUEBEC - President del Bloc Québécois

Des de l’estat d’Oklahoma ha aconseguit una gran popularitat a les xarxes socials amb la seva defensa dels drets polítics dels pobles natius americans. En diverses ocasions s’ha manifestat a favor del dret de Catalunya a ser un estat independent. És un ponca descendent directe dels llegendaris caps tribals ponca White Eagle (Àguila Blanca) i Standing Bear (Ós dret), el primer natiu americà en veure reconeguts els seus drets civils per un tribunal de justícia nord-americà l’any 1879 que reconeixia un natiu americà com a ‘persona’ per primer cop a la història dels Estats Units.

Brett Chapman

NATIUS AMERICANS

Advocat defensor dels drets civils i polítics de les nacions natives dels Estats Units

Pertany al partit independentista més important de les Fèroe que ha mostrat en tot moment el seu suport a la causa catalana. Són favorables a convocar un referèndum d’independència acordat amb Copenhaguen un cop el Parlament feroès hagi aprovat una Constitució pròpia. El President Carles Puigdemont va visitar les Fèroe l’any 2018 convidat a donar una conferència i va ser rebut pel Govern i Parlament feroesos, que li van mostrar la seva solidaritat.

Høgni Hoydal

FÈROE

President del partit independentista Tjóðveldi (Partit Republicà) i vici-president del Govern de les Illes Fèroe (2015-2019).

Pertany al partit independentista més important de les Fèroe que ha mostrat en tot moment el seu suport a la causa catalana. Són favorables a convocar un referèndum d’independència acordat amb Copenhaguen un cop el Parlament feroès hagi aprovat una Constitució pròpia. El President Carles Puigdemont va visitar les Fèroe l’any 2018 convidat a donar una conferència i va ser rebut pel Govern i Parlament feroesos, que li van mostrar la seva solidaritat.

Kristina Háfoss

FÈROE

Diputada del Parlament de les Illes Fèroe pel partit independentista Tjóðveldi (Partit Republicà) i ministra de finances del Govern de les Illes Fèroe (2015-2019)

Hereus del nacionalisme històric del Volksunie, actualment són el partit principal a Flandes i un dels més votats a les eleccions federals belgues. Des de anys ostenten la presidència de Flandes amb figures com Geert Bourgeois o Jan Jambon que sempre han mostrat el seu total suport al moviment independentista català i al President Carles Puigdemont. El màxim dirigent del partit, Bart De Wever, i tot el moviment flamenc han estat aquests darrers anys donant suport i acollida a tots els exiliats catalans a Bèlgica.

Bart De Wever

Flandes

Secretari general del partit nacionalista flamenc N-VA (Nieuw-Vlaamse Alliantie) i Batlle de la ciutat d’Anvers

Mikko Kärnä és diputat per Lapònia, la regió més septentrional del país. Ha mostrat repetidament el seu suport a la independència de Catalunya i va presentar l’octubre del 2017 una moció al seu Parlament per reconèixer la República independent de Catalunya. El març del 2018 va convidar el President Carles Puigdemont a visitar Hèlsinki.

Mikko Kärnä

FINLÀNDIA

Diputat del Partit del Centre al Parlament de Finlàndia i president del Grup d’Amistat Finlàndia-Catalunya del Parlament finlandès

Després de molts anys de lluita, els independentistes corsos van aconseguir el govern autònom i la majoria a l’Assemblea l’any 2015. Des d’aleshores han consolidat el poder a l’illa gràcies al lideratge de Jean-Guy Talamoni com a màxima expressió de les posicions independentistes al capdavant del Parlament i de Gilles Simeoni com a representant de posicions sobiranistes al capdavant del govern autònom. En repetides ocasions l’Assemblea de Còrsega ha expressat el seu suport a la causa catalana. Jean-Guy Talamoni va convidar el President Carles Puigdemont a una conferència telemàtica compartida el maig del 2019.

Jean-Guy Talamoni

còrsega

President de l’Assemblea de Còrsega i líder del partit independentista Corsica Libera

Massoud Barzani és un mite a les lluites per l’alliberament nacional. Va lluitar durant dècades amb els seus guerrillers de les muntanyes contra el règim de Saddam Hussein a l’Iraq i va aconseguir la creació d’una regió autònoma amb capital a Erbil que a la pràctica funciona com un estat pràcticament independent. Va organitzar el referèndum d’autodeterminació del 22 de setembre de 2017, una setmana abans del nostre. L’opció a favor de la independència va guanya per àmplia majoria però abandonat per totes les potències internacionals, el govern de Bagdad va declara la guerra als kurds de manera que es van veure obligats a suspendre la ajornar la constitució d’un estat independent kurd. Els presidents Puigdemont i Barzani es van felicitar per telèfon els dies de les victòries als dos referèndums.

Masoud Barzani

KURDISTAN

President del Kurdistan iraquià (2005-2017) i líder històric del moviment kurd a l’Iraq

Viu a l’exili de Munic.

És el màxim representant a l’exili del poble uigur. Amb la seva infatigable denúncia de la repressió que viu el poble uigur sota el règim xinès ha aconseguit portar la causa uigur a la primera línia d’interès internacional. Les denúncies per genocidi, esterilitzacions forçoses, desaparicions, internaments massius en camps de concentració es multipliquen els darrers anys. Ell mateix ha perdut els dos pares en camps de concentració. Es va veure forçat a marxar a l’exili fa més de 25 anys, on continua sota vigilància dels serveis secrets xinesos.

Dolkun Isa

TURQUESTAN ORIENTAL (UIGURS)

President del Congrés Mundial Uigur (World Uyghur Congress)

El Caixmir és una regió d el’Himàlaia que continua administrat per Índia, Pakistan i la Xina des de mitjans del segle XX, malgrat diverses resolucions de Nacions Unides que exigeixen la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. El Caixmir ha viscut des del 1947 guerres i repressió. El darrer episodi ha estat la revocació dels articles de la Constitució índia que li atorgaven un estatut especial autònom. Des d’agost del 2019 el Caixmir ha deixat de ser un Estat de l’Índia per baixar a la categoria de Territori. El govern indi ha imposat un estat d’excepció permanent des de l’any passat sobre el territori que denuncia l’advocat caixmiri establert a Londres Majid Tramboo, com un dels representants més destacats del moviment caixmiri a l’exili. És l’inspirador del grup Caixmir del Parlament Europeu del qual en forma part el President Carles Puigdemont.

Majid Tramboo

CAIXMIR

Director de l’Organització Coalició Caixmir (Organisation of Kashmir Coalition)

Viu a l’exili d’Oxford

Papua Occidental va ser annexionada per la força d eles armes a Indonèsia el 1963. Aquesta annexió ha provocat la mort de centenars de milers de papús en el que es considera un genocidi que ha estat denunciat davant de diverses instàncies internacionals. Tota manifestació favorable a la independència del territori està durament castigada per la llei indonèsia, com per exemple l’exhibició de la bandera papú. Hi ha centenars de presos polítics. El líder del moviment papú és Benny Wenda que es va exiliar a Anglaterra des del 2003. L’any 2019 la població de Papua Occidental es va rebel·lar contra el govern indonesi de forma generalitzada i el cas de l’autodeterminació d’aquest territori torna a estar en discussió al món.

Benny Wenda

PAPUA OCCIDENTAL

President del Moviment Unit d’Alliberament de Papua Occidental (United Liberation Movement of West Papua)

Daniel Goa és un dels màxims dirigents del FLNKS i un dels negociadors principals del moviment independentista kanak amb el govern francès. Gràcies a aquestes negociacions el novembre del 2018 es va celebrar el primer referèndum d’autodeterminació a Nova Caledònia amb l’autorització de París. Es va perdre. Però el 4 d’octubre d’enguany s’ha decidit celebrar el segon referèndum d’autodeterminació també acordat amb el govern francès. El moviment independentista kanak del FLNKS ha manifestat en repetides ocasions el seu suport a la independència de Catalunya.

Daniel Goa

NOVA CALEDÒNIA - KANAKY

President del partit independentista Mouvement Union Calédonniene FLNKS

Està considerat com el pare de la independència eslovena. Quan encara eren dins de Iugoslàvia, va convertir la seva república federada en una democràcia parlamentària l’abril de 1990. El 25 de juny de 1991 va declarar la independència d’Eslovènia, consolidada després de la Guerra dels 10 dies quan les tropes federals iugoslaves van fracassar en el seu intent d’aturar la separació d’Eslovènia. El maig de l’any següent, Eslovènia esdevenia nou estat membre de les Nacions Unides. És un dels polítics europeus més compromesos amb la democràcia i els drets dels pobles a l’autodeterminació i sempre ha estat al costat de la causa catalana i contra la repressió espanyola.

Milan Kučan

ESLOVÈNIA

Primer president d’Eslovènia (1991-2007)

Suport de partits polítics

Salutacions d'entitats

Exteriors:

Educacio:

Gent gran:

Cultura:

Salut:

Joventut:

Tercer sector:

Entitats sostenibilistes:

Sindicats:

Agricultura:

Empresa:

Entitats / Persones

 • FEDELATINA (Federación de EntidadesLatinoamericanas de Cataluña)

 • Seminario de Cultura Mexicana

 • Associació AMICAL dels Immigrants Marroquins

 • Som diversitat

 • Cambalanes -Espíritu de Santa Cruz de la Sierra -Cultura de Santa Cruz Bolivia

 • AEC (Agrupació Escolar Catalana)

 • Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura

 • Fundació Escola Cristiana de Catalunya

 • La Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (Carlos Camí – President)

 • Federació d’Ensenyament de la Unió Sindical Obrera de

 • Catalunya (Pere Forga Visa – Secretari General)

 • Associació de gent gran del casal de Sant Andreu

 • Federació de Gent Gran de Catalunya

 • Carles Duarte i Pep Morella (poeta i lingüista)

 • Josep Borell

 • Anton Monner (Escritor, historiador i cronista de Gandesa)

 • Ester Bartomeu, actriu

 • Dra E. Bisbe. Anestesiòloga del Hospital del Mar de Barcelona

 • JNC – Joventut Nacionalista de Catalunya

 • DONA – Joves Nacionalistes per la Igualtat

 • GAU’S – Grups d’Acció Universitària de les universitats públiques catalanes

 • ANJI – Assemblea Nacional de Joves Independentistes

 • Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

 • Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

 • Fundació Pere Tarrés

 • Dincat

 • ACRA

 • La Federació Catalana de Voluntariat Social

 • Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya

 • Trinijove

 • Assistència i Gestió Integral

 • FundacioEveho

 • Associació Alternativa Verda

 • Associació Dia de la Terra

 • Associació Eurosolar Catalunya

 • Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear

 • Associació de Professionals de la Conservació de la Natura de Catalunya (Lluís Brotons Alabau)

 • Silence.org

 • CCOO (Javier Pacheco)

 • UGT

 • INTERSINDICAL CSC

 • Unió de Pagesos (Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos de Catalunya)

 • Joves Unió de Pagesos (JUP)

 • Jordi Ciuraneta ( ex conceller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

 • Cambra de Comerç de Barcelona – Joan Canadell (President)

 • Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès ( UIER ) – Eudald Castells ( President)

 • (CECOT – Antoni Abad President Patronal CECOT)