Junts,
per Catalunya

La llibertat individual és indestriable de la llibertat col·lectiva. De fet, la llibertat és sencera o no és.
Totes les persones aspiren a viure en llibertat. Sense justícia social i una igualtat d’oportunitats efectiva la llibertat personal esdevé inassolible. Avui, encara, les desigualtats socials que al nostre país ofeguen la llibertat de tantes vides ens obliga a orientar els esforços col·lectius per garantir quan abans un progrés econòmic socialment inclusiu i ambientalment sostenible. Per això necessitem les millors eines al servei del benestar de tothom, sense exclusions.

Tots els pobles tenen dret a la llibertat. Totes les nacions tenen dret a l’autodeterminació. Catalunya no n’és una excepció. Hem de tenir ben present el compromís de l’1 d’octubre si volem culminar amb èxit el procés d’independència iniciat fa poc més d’una dècada amb les consultes ciutadanes. Sabem que serà possible si projectes com el que avui lidera el president Puigdemont obtenen la confiança majoritària a les urnes.

Per defensar la llibertat en la seva plenitud, i amb voluntat de superar febleses i debilitats fruit de la repressió i també incorporant els aprenentatges adquirits aquests darrers anys, les persones sotasignades assumim la responsabilitat d’impulsar la constitució en forma de partit l’espai polític que des del desembre del 2017 s’ha articulat al voltant de Junts per Catalunya.

És l’hora de la generositat i la responsabilitat, el moment d’abandonar tensions estèrils i mirades massa sovint egocèntriques i enfocades al petit espai de cadascú. Cal sortir novament de la zona de confort si el que volem no és perdre tot el que aquests últims 10 anys hem estat capaços de guanyar. Apostem per deixar de banda tensions, sorolls i desorientació.

Ens conjurem a fixar rumb a través de l’ordenació de l’espai polític. El trajecte fet i els guanys assolits la darrera dècada amb la independència com horitzó han estat molts. Mai havíem disposat dels actius que avui disposem per guanyar l’exercici efectiu de l’autodeterminació. La independència és viable i inevitable; el procés no té marxa enrere. Del que es tracta és de seguir accelerant el procés.

Aspirem a governar les nostres institucions des del compromís de l’assoliment democràtic de la independència de Catalunya. Per això ens disposem a aplegar el corrent central del catalanisme –avui majoritàriament independentista– amb l’articulació d’una agenda social, econòmica i modernitzadora d’un país petit en dimensions però gran en aspiracions.

Ens comprometem a treballar incansablement perquè Catalunya ocupi el lloc que li pertoca entre les nacions lliures del món i exerceixi solidàriament la seva sobirania per formar part activa dels països compromesos en la recerca de les solucions que ens exigeixen els grans reptes actuals i futurs de la humanitat i el planeta. Una Catalunya profundament compromesa amb el projecte d’una Europa de drets i llibertats, amb una Unió Europa que els garanteixi de manera efectiva.

Per tot això ens disposem a convertir aquest partit en l’instrument més útil i eficaç al servei d’aquests objectius i per a totes les persones.

Interpel·lem les persones que creuen que l’Estat espanyol no té cap voluntat de reformar-se ni tan sols de transformar-se en una democràcia i una economia socialment responsable i de prestigi al món, a sumar-se a aquest projecte.

Ens adrecem també amb voluntat de suma als milers de dones i homes que amb el seu vot van fer possible l’1 d’octubre i també aquelles que en eleccions posteriors van donar la seva confiança tant als votants de Junts per Catalunya com als qui no ens han votat mai però amb els quals compartim el mateix objectiu per al nostre país.

I, finalment, convidem molt especialment a participar del naixement del nou partit a totes les persones que han resultat ser els càrrecs electes que des del 21 D fins a les darreres eleccions la tardor del 2019 i han assumit la seva representativitat a partir de la confiança que la ciutadania ens va atorgar a les urnes.

Junts farem un partit útil per definir i impulsar les estratègies socials, econòmiques i polítiques que ens han de permetre assolir la república de dones i homes lliures, en una Catalunya nacionalment sobirana i socialment justa.

Un partit entès com un instrument de construcció i també de confrontació i lluita. Dues actituds imprescindibles per garantir, per un costat, una bona acció de govern i, per un altre, la conquesta d’espais de llibertats nacionals i col·lectives. Proposem un partit com espai de trobada entre persones que vulguem impulsar democràticament i eficaçment des de les institucions la transformació social i política del nostre país.

La nostra aposta és la de construir un partit radicalment democràtic on les persones associades militants tinguem la darrera paraula en la presa de les decisions més rellevants. Un partit compromès en la lluita contra la corrupció i les males praxis administratives.

Un partit nou, nascut de la suma de persones, amb tot el capital cultural i bagatge del sobiranisme democràtic i de les seves plurals tradicions ideològiques. Tothom qui vulgui treballar pel país, la seva llibertat i la defensa i millora del bé comú hi té les portes obertes.

La societat catalana necessita que les millors persones i les més preparades assumeixin responsabilitats públiques per ajudar a sortir amb èxit de la crisi social i econòmica que avui ens colpeja.

La nació catalana ens reclama al conjunt del país seguir incansablement el trajecte cap a la independència per guanyar el curs de la història. Només la defensa de les causes que mai s’abandonen són les que s’acaben guanyant.

T’esperem el proper 25 de juliol a participar activament, des del primer moment, al naixement d’aquest nou partit.

Nosaltres hi serem!

Junts, guanyarem.

“ Tots els pobles tenen dret a la llibertat.

Totes les nacions tenen dret a l’autodeterminació.

Catalunya no n’és una excepció. ”

Grup impulsor

Carles Puigdemont
Jordi Sànchez
Jordi Turull
Antoni Comín
Josep Rull
Joaquim Forn
Lluís Puig
Marta Madrenas
Marina Geli
Gemma Geis
Elsa Artadi
Meritxell Budó
Teresa Pallarès
Violant Cervera
Anna Geli
Josefina Lladós
Mònica Sales
Irene Negre
Aurora Madaula
Montse Morante
Xavier Pallarès
Josep Ma Forné
Jordi Sendra
Josep Costa
Àngels Cabasés
Carles Valls
Pep Andreu
Anna Feliu
Jordi Fàbrega
Damià Calvet
Jaume Domingo
Enric Mir
Anna Erra
Toni Morral
Miriam Nogueras
Lluís Guinó
Joan Oliveras
Dolors Farré
Carmela Fortuny
Isidre Sierra
Rosa Perelló
Eusebi Campdepadrós
Jaume Renyer
Ferran Pujol
Glòria Plana
Ignasi Genovès
Ferran Mascarell
Pilar Calvo
Joaquim Jubert
Ricard Domingo

Notícies

Congrés

Reprodueix vídeo

Informació del Congrés

Salutacions internacionals

És el màxim dirigent del nou moviment sobiranista quebequès que va aconseguir un gran èxit electoral a les eleccions federals canadenques de la tardor del 2019. El moviment quebequès retorna amb força després d’haver promogut els dos referèndums d’autodeterminació del Quebec dels anys 1980 i 1995. L’Assemblea Nacional del Quebec va votar per unanimitat l’octubre de 2018 una moció a favor de l’alliberament dels presos polítics i exiliats catalans i a favor d’una solució política per a Catalunya.

Yves-François Blanchet

QUEBEC - President del Bloc Québécois

Des de l’estat d’Oklahoma ha aconseguit una gran popularitat a les xarxes socials amb la seva defensa dels drets polítics dels pobles natius americans. En diverses ocasions s’ha manifestat a favor del dret de Catalunya a ser un estat independent. És un ponca descendent directe dels llegendaris caps tribals ponca White Eagle (Àguila Blanca) i Standing Bear (Ós dret), el primer natiu americà en veure reconeguts els seus drets civils per un tribunal de justícia nord-americà l’any 1879 que reconeixia un natiu americà com a ‘persona’ per primer cop a la història dels Estats Units.

Brett Chapman

NATIUS AMERICANS

Advocat defensor dels drets civils i polítics de les nacions natives dels Estats Units

Pertany al partit independentista més important de les Fèroe que ha mostrat en tot moment el seu suport a la causa catalana. Són favorables a convocar un referèndum d’independència acordat amb Copenhaguen un cop el Parlament feroès hagi aprovat una Constitució pròpia. El President Carles Puigdemont va visitar les Fèroe l’any 2018 convidat a donar una conferència i va ser rebut pel Govern i Parlament feroesos, que li van mostrar la seva solidaritat.

Høgni Hoydal

FÈROE

President del partit independentista Tjóðveldi (Partit Republicà) i vici-president del Govern de les Illes Fèroe (2015-2019).

Pertany al partit independentista més important de les Fèroe que ha mostrat en tot moment el seu suport a la causa catalana. Són favorables a convocar un referèndum d’independència acordat amb Copenhaguen un cop el Parlament feroès hagi aprovat una Constitució pròpia. El President Carles Puigdemont va visitar les Fèroe l’any 2018 convidat a donar una conferència i va ser rebut pel Govern i Parlament feroesos, que li van mostrar la seva solidaritat.

Kristina Háfoss

FÈROE

Diputada del Parlament de les Illes Fèroe pel partit independentista Tjóðveldi (Partit Republicà) i ministra de finances del Govern de les Illes Fèroe (2015-2019)

Hereus del nacionalisme històric del Volksunie, actualment són el partit principal a Flandes i un dels més votats a les eleccions federals belgues. Des de anys ostenten la presidència de Flandes amb figures com Geert Bourgeois o Jan Jambon que sempre han mostrat el seu total suport al moviment independentista català i al President Carles Puigdemont. El màxim dirigent del partit, Bart De Wever, i tot el moviment flamenc han estat aquests darrers anys donant suport i acollida a tots els exiliats catalans a Bèlgica.

Bart De Wever

Flandes

Secretari general del partit nacionalista flamenc N-VA (Nieuw-Vlaamse Alliantie) i Batlle de la ciutat d’Anvers

Mikko Kärnä és diputat per Lapònia, la regió més septentrional del país. Ha mostrat repetidament el seu suport a la independència de Catalunya i va presentar l’octubre del 2017 una moció al seu Parlament per reconèixer la República independent de Catalunya. El març del 2018 va convidar el President Carles Puigdemont a visitar Hèlsinki.

Mikko Kärnä

FINLÀNDIA

Diputat del Partit del Centre al Parlament de Finlàndia i president del Grup d’Amistat Finlàndia-Catalunya del Parlament finlandès

Després de molts anys de lluita, els independentistes corsos van aconseguir el govern autònom i la majoria a l’Assemblea l’any 2015. Des d’aleshores han consolidat el poder a l’illa gràcies al lideratge de Jean-Guy Talamoni com a màxima expressió de les posicions independentistes al capdavant del Parlament i de Gilles Simeoni com a representant de posicions sobiranistes al capdavant del govern autònom. En repetides ocasions l’Assemblea de Còrsega ha expressat el seu suport a la causa catalana. Jean-Guy Talamoni va convidar el President Carles Puigdemont a una conferència telemàtica compartida el maig del 2019.

Jean-Guy Talamoni

còrsega

President de l’Assemblea de Còrsega i líder del partit independentista Corsica Libera

Massoud Barzani és un mite a les lluites per l’alliberament nacional. Va lluitar durant dècades amb els seus guerrillers de les muntanyes contra el règim de Saddam Hussein a l’Iraq i va aconseguir la creació d’una regió autònoma amb capital a Erbil que a la pràctica funciona com un estat pràcticament independent. Va organitzar el referèndum d’autodeterminació del 22 de setembre de 2017, una setmana abans del nostre. L’opció a favor de la independència va guanya per àmplia majoria però abandonat per totes les potències internacionals, el govern de Bagdad va declara la guerra als kurds de manera que es van veure obligats a suspendre la ajornar la constitució d’un estat independent kurd. Els presidents Puigdemont i Barzani es van felicitar per telèfon els dies de les victòries als dos referèndums.

Masoud Barzani

KURDISTAN

President del Kurdistan iraquià (2005-2017) i líder històric del moviment kurd a l’Iraq

Viu a l’exili de Munic.

És el màxim representant a l’exili del poble uigur. Amb la seva infatigable denúncia de la repressió que viu el poble uigur sota el règim xinès ha aconseguit portar la causa uigur a la primera línia d’interès internacional. Les denúncies per genocidi, esterilitzacions forçoses, desaparicions, internaments massius en camps de concentració es multipliquen els darrers anys. Ell mateix ha perdut els dos pares en camps de concentració. Es va veure forçat a marxar a l’exili fa més de 25 anys, on continua sota vigilància dels serveis secrets xinesos.

Dolkun Isa

TURQUESTAN ORIENTAL (UIGURS)

President del Congrés Mundial Uigur (World Uyghur Congress)

El Caixmir és una regió d el’Himàlaia que continua administrat per Índia, Pakistan i la Xina des de mitjans del segle XX, malgrat diverses resolucions de Nacions Unides que exigeixen la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. El Caixmir ha viscut des del 1947 guerres i repressió. El darrer episodi ha estat la revocació dels articles de la Constitució índia que li atorgaven un estatut especial autònom. Des d’agost del 2019 el Caixmir ha deixat de ser un Estat de l’Índia per baixar a la categoria de Territori. El govern indi ha imposat un estat d’excepció permanent des de l’any passat sobre el territori que denuncia l’advocat caixmiri establert a Londres Majid Tramboo, com un dels representants més destacats del moviment caixmiri a l’exili. És l’inspirador del grup Caixmir del Parlament Europeu del qual en forma part el President Carles Puigdemont.

Majid Tramboo

CAIXMIR

Director de l’Organització Coalició Caixmir (Organisation of Kashmir Coalition)

Viu a l’exili d’Oxford

Papua Occidental va ser annexionada per la força d eles armes a Indonèsia el 1963. Aquesta annexió ha provocat la mort de centenars de milers de papús en el que es considera un genocidi que ha estat denunciat davant de diverses instàncies internacionals. Tota manifestació favorable a la independència del territori està durament castigada per la llei indonèsia, com per exemple l’exhibició de la bandera papú. Hi ha centenars de presos polítics. El líder del moviment papú és Benny Wenda que es va exiliar a Anglaterra des del 2003. L’any 2019 la població de Papua Occidental es va rebel·lar contra el govern indonesi de forma generalitzada i el cas de l’autodeterminació d’aquest territori torna a estar en discussió al món.

Benny Wenda

PAPUA OCCIDENTAL

President del Moviment Unit d’Alliberament de Papua Occidental (United Liberation Movement of West Papua)

Daniel Goa és un dels màxims dirigents del FLNKS i un dels negociadors principals del moviment independentista kanak amb el govern francès. Gràcies a aquestes negociacions el novembre del 2018 es va celebrar el primer referèndum d’autodeterminació a Nova Caledònia amb l’autorització de París. Es va perdre. Però el 4 d’octubre d’enguany s’ha decidit celebrar el segon referèndum d’autodeterminació també acordat amb el govern francès. El moviment independentista kanak del FLNKS ha manifestat en repetides ocasions el seu suport a la independència de Catalunya.

Daniel Goa

NOVA CALEDÒNIA - KANAKY

President del partit independentista Mouvement Union Calédonniene FLNKS

Està considerat com el pare de la independència eslovena. Quan encara eren dins de Iugoslàvia, va convertir la seva república federada en una democràcia parlamentària l’abril de 1990. El 25 de juny de 1991 va declarar la independència d’Eslovènia, consolidada després de la Guerra dels 10 dies quan les tropes federals iugoslaves van fracassar en el seu intent d’aturar la separació d’Eslovènia. El maig de l’any següent, Eslovènia esdevenia nou estat membre de les Nacions Unides. És un dels polítics europeus més compromesos amb la democràcia i els drets dels pobles a l’autodeterminació i sempre ha estat al costat de la causa catalana i contra la repressió espanyola.

Milan Kučan

ESLOVÈNIA

Primer president d’Eslovènia (1991-2007)

Suport de partits polítics

Salutacions d'entitats

Exteriors:

Educacio:

Gent gran:

Cultura:

Salut:

Joventut:

Tercer sector:

Entitats sostenibilistes:

Sindicats:

Agricultura:

Empresa:

Entitats / Persones

 • FEDELATINA (Federación de EntidadesLatinoamericanas de Cataluña)

 • Seminario de Cultura Mexicana

 • Associació AMICAL dels Immigrants Marroquins

 • Som diversitat

 • Cambalanes -Espíritu de Santa Cruz de la Sierra -Cultura de Santa Cruz Bolivia

 • AEC (Agrupació Escolar Catalana)

 • Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura

 • Fundació Escola Cristiana de Catalunya

 • La Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (Carlos Camí – President)

 • Federació d’Ensenyament de la Unió Sindical Obrera de

 • Catalunya (Pere Forga Visa – Secretari General)

 • Associació de gent gran del casal de Sant Andreu

 • Federació de Gent Gran de Catalunya

 • Carles Duarte i Pep Morella (poeta i lingüista)

 • Josep Borell

 • Anton Monner (Escritor, historiador i cronista de Gandesa)

 • Ester Bartomeu, actriu

 • Dra E. Bisbe. Anestesiòloga del Hospital del Mar de Barcelona

 • JNC – Joventut Nacionalista de Catalunya

 • DONA – Joves Nacionalistes per la Igualtat

 • GAU’S – Grups d’Acció Universitària de les universitats públiques catalanes

 • ANJI – Assemblea Nacional de Joves Independentistes

 • Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

 • Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

 • Fundació Pere Tarrés

 • Dincat

 • ACRA

 • La Federació Catalana de Voluntariat Social

 • Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya

 • Trinijove

 • Assistència i Gestió Integral

 • FundacioEveho

 • Associació Alternativa Verda

 • Associació Dia de la Terra

 • Associació Eurosolar Catalunya

 • Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear

 • Associació de Professionals de la Conservació de la Natura de Catalunya (Lluís Brotons Alabau)

 • Silence.org

 • CCOO (Javier Pacheco)

 • UGT

 • INTERSINDICAL CSC

 • Unió de Pagesos (Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos de Catalunya)

 • Joves Unió de Pagesos (JUP)

 • Jordi Ciuraneta ( ex conceller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

 • Cambra de Comerç de Barcelona – Joan Canadell (President)

 • Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès ( UIER ) – Eudald Castells ( President)

 • (CECOT – Antoni Abad President Patronal CECOT)

Contacta'ns